HTML

Szörflecke haladóknak

Az információs társadalomban rejlő lehetőségek Magyarországon a nemzetközi trendek viszonylatában. Írja és szerkeszti: Radics Ferenc ezekiel@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2009.03.31. 19:01 A Hídavató

Hova fordítják fejüket a nézők?

 A YouTube nézettségi mutatói alapján (71 millió) az amerikai televíziós társaságok nézőszámával vetekszik. A videómegosztás Magyarországon is mindenképpen innovatív dolognak bizonyul, mely egyfajta átrendeződést eredményezhet a médiaiparban.  Ez egyrészt azzal igazolható, hogy már itthon is megjelentek a YouTube-hoz hasonló oldalak, így a videa.hu, videoplayer.hu valamint a Videobomb. Az utóbbi 2006.  július 15-én elsőként kezdte meg működését a hazai piacon a Blogter Kft. irányításával, melyet 2007 februárjában az Index Zrt. (index.hu) vásárolt meg, a szolgáltatás üzemeltetését azonban továbbra is a Blogter végzi. Az átrendeződés további jelei közé sorolhatóak azon felmérések eredményei is, melyek arról árulkodnak, hogy ugyanannyi fogyasztó internetezik, mint ahányan tévéznek napközben, főműsoridőn kívül.[1] A már korábban tárgyalt Y-generáció számára alacsonynak mondható az a hajlandóság, amivel az interneten kívüli médiumokhoz viszonyulnak. A Videobombot naponta már 100-120 ezren látogatják, míg a YouTube-ra hazánkból 300-500 ezer néző kíváncsi nap, mint nap.[2]



[1]Miskolczy Csaba: Free TV, a televízió felszabadítása avagy internet kontra televízió,(Akti Füzetek 32. 2008. október), Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet, 2008, Budapest, 13.

[2] Miskolczy Csaba: Free TV, a televízió felszabadítása avagy internet kontra televízió,(Akti Füzetek 32. 2008. október), Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet, 2008, Budapest, 13.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://agumi.blog.hu/api/trackback/id/tr331038045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása